İmkansız Gözüküyorsa bir şey ATATÜRK GİBİ DÜŞÜN!

İMKANSIZLIKLAR HEDEFLERİNİZE GİDEN YOLDA ENGEL DEĞİLDİR

İmkansızlıklar içerisinde başarıya giden yol konusunda en önemli örneklerden biri Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı! Çöken bir imparatorluğun küllerinden bir Cumhuriyet kurmak ve gerçekleştirdiği devrimlerle bir ulusu kalkındırmak ve bunları yaparken birçok yokluk ve engelle karşılaşmak! Eğer siz de hayatınızda engellerden ve yokluklardan şikayet ediyorsanız tavsiyemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını sıklıkla okumanız, bu sizin için harika bir motivasyon kaynağı olacaktır.

“Ben, bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem; o işe neler engel olur diye düşünürüm. Engelleri kaldırdığımda, iş kendi kendine yürür.”Mustafa Kemal ATATÜRK

















Mustafa Kemal Atatürk’ün başarısının temelinde yatan ilkelerden en önemlisi; bilime saygı ve bilimsel düşünceyi hayatına adapte etmesidir. Özellikle Cumhuriyetin kurulmasından sonra gerçekleştirilen devrimler ve inkılaplar dönemin bilimsel gelişmelerinin rehberliğinde gerçekleştirilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk kişisel hayatında da bilimsel görüşlerini kararların da uygulayarak başarıya ulamıştır.


“Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi tercih edin.”
 Mustafa Kemal ATATÜRK
Sponsor Bağlantılar


















KİTAP OKUMAK VE ARAŞTIRMA YAPMAK İÇİN HER ZAMAN VAKTİNİZ VARDIR!


Kaynaklarda farklılık gösterse de Mustafa Kemal Atatürk hayatı boyunca ortalama 4000 kitap okumuştur. Okuma derken üstün körü bir okuma değil, sorgulayarak altını çizerek yorumlayarak bir okumadan bahsediyoruz! Cephede bile kitap okuyan ve araştıran bir kişiden bahsediyoruz 🙂 Siz okumaya vakit bulamıyorsanız zaman yönetimi konusunda kendinizi gözden geçirmenin vakti gelmiştir!

Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir.Mustafa Kemal ATATÜRK
Sponsor Bağlantılar
















YABANCI DİL ÖĞRENİMİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPIN!


İleri derece Fransızca ve İngilizce, konuşup ve anlaşacak seviyede Almanca ve Arapça! Şu an biri bu 4 dilden 2’sini bilse harika bir kariyeri olurdu! Mustafa Kemal Atatürk’ün başarısının altında yatan etkenlerden biri de yabancı dil bilmesi ve yabancı kaynakları sürekli okuyarak olaylara global bir bakış açısı getirmesiydi. 1900’lü yılların ilk çeyreğinde yabancı dil kurslarının olmadığını ve savaşın etkin olduğunu düşündüğümüzde dil öğrenmek oldukça zordu. Şu an cep telefonlarımızda bile kursları olan yabancı dil öğrenimi konusunda biraz gayret etmeye ne dersiniz?

 Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Sponsor Bağlantılar















AHLAKLI ÇALIŞMA TÜM HAYATINIZIN TEMELİ OLSUN

Çağımızın hastalıklarından bazıları; kısa yoldan kazanmak, emek vermeden yükselmek ve erdemli bir yaşam sürmeden yaşamak! Ahlaki bir çöküntü ile elde edilen başarının kısa süreli olacağı ve uzun dönemlerde ağır kayıplar yaşatacağı gerçek. Mustafa Kemal Atatürk’ün en önem verdiği konulardan biri de sıkı şekilde çalışmak ve bu çalışmaları ahlak duygusuyla gerçekleştirmekti! Çok çalışmak ve ahlaklı bir şekilde hayatınızı yürütmek bu devirde zor gelebilir ama iç huzurunuz uzun vadede size çok şey kazandıracaktır!

Bir millet, zenginliğiyle değil, ahlak değeriyle ölçülür.
Mustafa Kemal ATATÜRK


 Yazan:
Gökhan Turgut Ünal
kaynak: https://abprojeyonetimi.com

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.