Atatürk ve Dimitrina Kovaçeva'nın hikayesi

Mustafa Kemal o sırada görev icabı Sofya'da. Henüz yeni taşınmış, pek arkadaşı yok, Bulgaria pastanesine tek başına oturuyor, etrafı tanımaya çalışıyor, akşamları operaya gidiyordu. Bir şubat günü... Balolara katılan Mustafa Kemal ile Dimitrina'nın tanışması bu vesile ile olur. Ortak arkadaşları ile katıldıkları bir baloda Atatürk'ümüz orkestranın vals çalması ile birlikte Miti'yi dansa kaldırır.. Bu danstan sonra Dimitri ile Atatürk arasında bir ilişki başlar.. Mustafa Kemal, Kovaçeva ailesi'nin evlerine gitmeye başlar, ailer ile bir bağ kurar. O dönemde Sofya'da büyükelçi olarak görev yapan Fethi Bey de başbakan Pertov'un kızına aşık olur. İki Türk paşalardan kızlarını isterler Ancak istedikleri gibi sonuçlanmaz. Çünkü Fethi Bey ile Mustafa Kemal, Bolayı'da Bulgar generallere karşı savaşmış iki subaydı. Bu durum yüzünden reddettiler.


Bu ayrılıkları aşka engel olamadı Mustafa Kemal Çanakkale'ye atandığını öğrenince bir kaç günlüğüne Sofya'ya giderek Miti ile vedalaştı...

Miti'nin kardeşinin anlattığına göre Miti, ölmeden bir gün önce rüyamda Mustafa Kemal'i gördüğünü söylemiştir.
İki aşık hiç bir zaman birbirlerinin olamasa da onlar aşkın en güzel halleriydi... Belki de aşk budur sevipte kavuşamamak.. Bir yerlerde buluşmanız dileğiyle..
Sponsor Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.