Atatürk'ün Fotoğrafçısı Ethem Tem’in arşivinden çıktı… Atatürk’ün hiç görülmemiş fotoğrafları

Suzan Kapsız, daha önce hiç görülmemiş bir kısım Atatürk fotoğraflarını, Yeditepe Üniversitesi'ne bağışladı. Fotoğrafların bazıları Atatürk'ün fotoğrafçısı Ethem Tem tarafından çekilmişti. Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tülay Baran, Atatürk fotoğrafları koleksiyonundan birkaç örneği paylaştı ve koleksiyonu Sözcü.com.tr'ye anlattı. 





Sponsor Bağlantılar




Atatürk’ün fotoğrafçısı Ethem Tem’in çektiği bin adet Atatürk fotoğrafı bulunuyor. Son olarak Suzan Kapsız, yeni fotoğrafları bağış olarak Yeditepe Üniversitesi'ne verdi. Daha önce hiçbir yerde görülmemiş olan bu fotoğraflar özel bir çalışmadan geçirilerek dijitale aktarıldı. Fotoğraflar ‘Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ ile de üniversitede sürekli olarak sergileniyor.








Suzan Kapsız'ın bir kısmı Atatürk'ün fotoğrafçısı Ethem Tem tarafından çekilmiş Atatürk fotoğraflarını nasıl temin ettiniz? 
Fotoğrafları bir Atatürk fotoğrafları koleksiyoneri olan Sayın Suzan Kapsız'ın Üniversitemize yaptığı fotoğraf bağışı yoluyla elde ettik. Sayın Suzan Kapsız, Ethem Tem'in eşinden fotoğrafları temin ettiğini ifade etti.


Sponsor Bağlantılar












Sponsor Bağlantılar




HALKIN İÇİNDE, HALKLA BERABER
En ilginç fotoğraflar hangileri ve öyküleri neler?
Mustafa Kemal Atatürk'ün insan sevgisini, komutanlığını, devlet adamlığını, halkın içinde, halkla beraber olan her karesini izlemek şansı bütün fotoğrafları ilginç ve önemli bir hale getiriyor.




Sponsor Bağlantılar







İnsanın baktıkça bakası gelmiyor mu sevgili dostlar?... Atatürk'le kalın, yazıyı paylaşmayı unutmayın...

Kaynak: Sözcü Gazetesi

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.